Трикове за почистване на хромираните повърхности в дома

Хромираното покритие се използва предимно в обзавеждането на кухни и бани. Поддържането на хромираните повърхности в дома може да изглежда предизвикателно, но с правилните методи и продукти, това е лесно постижимо. Ето няколко важни съвета от експертите:

1. Избягвайте абразивни почистващи средства
Не използвайте детергенти и почистващи продукти, които съдържат абразивни частици. Те могат да надраскат хромираните повърхности и да повредят техния външен вид.

2. Избягвайте разтворители и киселини
Почистващи продукти, съдържащи разтворители и киселинни вещества като фосфорна и оцетна киселина, не са подходящи за хромирани повърхности. Те могат да причинят потъмняване и увреждане.

3. Не използвайте продукти на основата на хлор
Хлорните почистващи продукти са абсолютно неподходящи за хромирани повърхности, тъй като могат да ги потъмнят и загрозят.

4. Използвайте специализирани почистващи продукти:
Най-добре е да използвате специални почистващи продукти, предназначени за хромирани повърхности. Те ефективно премахват замърсяванията и варовиковите отлагания.

5. Изберете екологични почистващи продукти:
Можете да изберете почистващи продукти, които са безопасни за околната среда и вашето семейство. Много от тях имат антибактериален ефект.

Оцетът е отличен за почистване на хромирани повърхности:
• Смесете оцет и вода в съотношение 1:1.
• Накиснете мека кърпа в сместа и избършете хромираната повърхност.
• Изплакнете с чиста вода и подсушете с мека, суха кърпа, за да предотвратите водни петна.

Лимонът и содата бикарбонат са чудесни за премахване на упорити петна. Бебешкото олио или зехтинът могат да придадат допълнителен блясък на хромираните повърхности.

6. Поддържайте блясъка с мека кърпа:
За да запазите блясъка на хромираните повърхности, почиствайте ги с мека гъба или парче козина, но не използвайте груби гъби.

Следвайки тези съвети, ще можете да поддържате хромираните повърхности в дома си блестящи и в отлично състояние. Редовното почистване не само ще подобри външния вид на вашия дом, но и ще удължи живота на хромираните елементи. Но ако не можете да се справите с натрупаните замърсявания, екипът на професионално почистване VIP MOP предлага професионално почистване на домове, включително почистване и полиране на хромираните повърхности. За професионално почистване в Русе, обадете се на тел.0887699600.

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от крайния получател и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и на СНД.