Как да отстраним фолио от дограмата на прозорците

Почистване на фолио

Фолиото на дограмата на прозорците може да се опече и залепне здраво под въздействието на слънцето, което прави премахването му трудна задача. Въпреки това, с правилните методи и инструменти, можете да се справите с този проблем. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да отстраните опеченото фолио от дограмата на прозорците.

1. Подготовка на инструментите и материалите
Преди да започнете, съберете следните инструменти и материали:
• Сешоар или пистолет за горещ въздух

• Пулверизатор с вода

• Мека кърпа или гъба

• Пластмасова шпатула или кредитна карта

• Спирт или препарат за почистване на прозорци

• Ръкавици за защита на ръцете

2. Загряване на фолиото
Използвайте сешоар или пистолет за горещ въздух, за да загреете фолиото. Дръжте уреда на около 10-15 см от повърхността и движете го равномерно, за да избегнете прегряване на дограмата. Топлината ще омекоти лепилото и ще улесни отстраняването на фолиото.

3. Отлепване на фолиото
След като фолиото е загрято, използвайте пластмасова шпатула или кредитна карта, за да започнете внимателно да го отлепвате. Започнете от ъгъла и бавно продължавайте, като загрявате фолиото, ако е необходимо. Работете внимателно, за да избегнете надраскване на дограмата.

4. Почистване на остатъците от лепило
След като сте отстранили фолиото, може да останат остатъци от лепило. Напръскайте повърхността с вода от пулверизатора и използвайте мека кърпа или гъба, за да избършете лепилото. Ако лепилото е упорито, използвайте спирт или препарат за почистване на прозорци, за да го премахнете напълно.

5. Измиване на дограмата
След като сте премахнали фолиото и лепилото, измийте дограмата с топла вода и мек препарат за съдове. Изплакнете добре и избършете с чиста кърпа, за да премахнете всички остатъци от почистващите препарати.

6. Професионално почистване
Ако нямате време сами да почистите дограмата, доверете се на професионалистите от VIP MOP Русе. Те предлагат професионално почистване на прозорци, като дограмата и нейните профили се почистват отделно.

Снимка:
Почистване на фолио от дограма от VIP MOP Русе

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от крайния получател и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и на СНД.